luni, 12 ianuarie 2009

"CRANII DE LEMN" LANSATA CU SUCCES IN CAPITALA

Lansarea culegerii de articole politice a liderului legionar Ion Mota s-a bucurat de un mare succes. Sala de comunicari a Muzeului de Istorie a Bucurestiului a fost umputa pana la refuz de persoane de toate varstele, pentru a asista la prezentarea volumului "Cranii de lemn", aparut pentru prima oara in Romania dupa 68 de ani, in ingrijirea Editurii Sanziana.
Florin Dobrescu, directorul acestei edituri a vorbit despre destinul cartilor interzise de regimul comunist, comparindu-l cu destinele autorilor lor si cu acelea ale sutelor de mii de cetateni romani care au cunoscut persecutiile si inchisorile regimului totalitar.
Dobrescu a vorbit si despre personalitatea lui Ion Mota, subliniind actualitatea gestului acestuia de a se irola ca voluntar in lupta anticomunista din Spania, punctand in acest sens spiritul paneuropean si ecumenic al liderului legionar.
Florin Dobrescu a reamintit cu acest prilej conceptul lansat in 1951 de Horia Sima, acela al aliantei dintre Nationalism si Democratie ca garant al unei Europe Unite durabile, capabila sa faca fata crizelor si provocarilor lumii de azi. Cu acest prilej, a fost anuntata lansarea, luna viitoare, a cartii "Menirea nationalismului" a lui Horia Sima, carte publicata pentru intaia oara in 1951, la Paris, si republicata in limba romana, in cateva editii succesive, prin grija Fundatiei "George Manu".
Publicul a vizionat documentarul "Ion Mota si Vasile Marin, aparatori ai civilizatiei europene", realizat de Editura Sanziana. Documentarul va putea fi accesat in curand de publicul larg si pe internet.

Niciun comentariu: